Окупанти виписали штрафи сімом кримськотатарським активістам

Окупанти виписали штрафи сімом кримськотатарським активістам

Укрінформ
Центральний районний «суд» м.Сімферополя призначив штрафи від 5 тисяч до 20 тисяч рублів (від 1830 до 7330 грн) координатору «Кримської солідарності» Діляверу Меметову і ще шістьом активістам за організацію і участь у «масових заходах».

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Суд виніс рішення і оштрафував Меметова на 20 тисяч рублів», - йдеться в повідомленні.

За словами активіста, він заявив «суду» 9 клопотань, з яких було задоволено лише одне.

«Я подав низку клопотань: про залучення прокурора до судового засідання, про виклик перекладача, про те, щоб до участі в судовому процесі допустили захисників, про аудіо-відео фіксації судового засідання, про ведення протоколу судового засідання, про допуск ЗМІ, про залучення як свідків тих людей, які були заявлені як захист у матеріалах справи. З дев'яти клопотань, поданих мною, були відхилені всі, крім клопотання про виклик перекладача», - повідомив Меметов.

Крім нього, «суд» оштрафував активіста Решата Параламова на 10 тисяч рублів, а 71-річного Решата Емірусеінова, батька політв'язня Рустема Емірусеінова, - на 5 тисяч рублів. Штрафи в розмірі 10 тисяч рублів присуджено активістам Гафуру Мінгафарову, Енверу Мустафаєву, Садику Урінбаєву, на 20 тисяч рублів оштрафовано Рустема Шихбадіна.

Читайте також: Кулеба закликав ЄС застосувати новий механізм санкцій проти окупантів у Криму

Як повідомлялося, в понеділок, 11 жовтня, в окупованому Криму нібито за порушення заборони на проведення масових заходів було затримано 15 кримських татар біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду». Серед них - активісти і родичі засуджених фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір», які мали намір дізнатися про результати засідання Апеляційного військового суду в м. Власіха Московської області. Пізніше біля будівлі поліцейської відділу № 3 в Сімферополі було затримано ще як мінімум 5 осіб.

Південний окружний військовий суд м. Ростов-на-Дону 3 листопада 2020 року засудив фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеінова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаірова - до 13.

11 жовтня планувався розгляд скарги на їх вирок в Апеляційному військовому суді м. Власіха. Засідання перенесено на 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-