Апеляційний суд у РФ переніс засідання у «красногвардійській справі» на 25 жовтня

Апеляційний суд у РФ переніс засідання у «красногвардійській справі» на 25 жовтня

Укрінформ
Апеляційний військовий суд міста Власіха Московської області (РФ) переніс запланований на понеділок розгляд скарги на вирок фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» на 25 жовтня.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Розгляд апеляцiйної скарги по красногвардійській групі "справи Хізб ут-Тахрір" відклали», - йдеться у повідомленні.

За даними «Кримської солідарності», процес з розгляду апеляційної скарги на вирок щодо Абхаїрова, Емірусеїнова і Абдулганієва перенесли «через невручення тексту додаткової апеляційної скарги Лілі Гемеджи на вирок Арсену Абхаїрову російською і кримськотатарською мовою».

Читайте також: Новий етап репресій у Криму – помста за Кримську платформу

Як уточнила адвокат Гемеджи, засідання в Апеляційному військовому суді м. Власіха розпочалося з її заяви та клопотання про допуск на суд слухачів і представників ЗМІ. При цьому суд задовольнив це клопотання, «але незважаючи на це, людей в Криму затримали, посадили в автобуси та відвезли у відділки поліції».

Наразі, відзначили в «Кримській солідарності», відомі прізвища всіх 15 затриманих у Сімферополі біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» - це Казім Аблялімов, Ібрагім Ібрагімов, Садик Урінбаєв, Енвер Мустафаєв, Рустем Шихбадінов, Решат Параламов, Селім Тейфуков, Мансур Аблямітов, Ескендер Меметов, Ділявер Меметов, Решат Емірусеїнов, Ленур Ібрагімов, Алімхан Абітов, Аметхан Умеров, Гафур Мінгафаров.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 11 жовтня, в Сімферополі силовики затримали 15 з близько 100 кримських татар, які зібралися біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», які прийшли з метою ознайомлення з результатами рішення Апеляційного військового суду в м.Власіха Московської області, який розглядав скаргу на вирок фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: «Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт імама Февзієва

Вирок був винесений Південним окружним військовим судом м. Ростов-на-Дону 3 листопада 2020 року. Рустема Емірусеїнова засудили до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесене судовою колегією у складі: Пліско Роман, Костін Ігор, Звягін Євген.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-