«Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт імама Февзієва

«Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт імама Февзієва

Укрінформ
«Суд» в окупованому Криму задовольнив клопотання слідчого про продовження арешту Раїфу Февзієву на три місяці до 13 січня 2022 року.

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Едема Семедляєва, передає Укрінформ.

«Київський районний суд у Криму продовжив запобіжний захід імаму Раїфу Февзієву до 13 січня 2022 року», - поінформував адвокат.

За його словами, клопотання слідчого про продовження арешту Февзіева на 3 місяці обгрунтовувалося наявністю у Раїфа Февзієва українського громадянства, а також «тяжкістю злочину й можливим впливом на свідків» без фактичних доказів цих доводів.

Зазначається, що засідання у «справі» було призупинене у зв'язку з неявкою до «суду» перекладача.

«Імам користується послугами перекладача з кримськотатарської мови з дозволу Київського районного суду, однак слідчий намагається позбавити його цієї можливості. Засідання було призупинене і відкладене, тому що не була забезпечена явка фахівця до суду», - йдеться в повідомленні.

«Кримська солідарність» нагадала, що 41-річний Раїф Февзієв - імам (релігійний діяч) мусульманської громади в селищі Строгановка під Сімферополем, кримськотатарський активіст, багатодітний батько.

Читайте також: У Криму активісту Мурасову продовжили арешт на три місяці

Як повідомлялося, 17 серпня з 4-ї години у Криму проходили нові масові обшуки в будинках кримських татар. Після обшуків були затримані Рустам Мурасов, Рустам Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв, Раїф Февзієв.

Усім було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раїф Февзієв знаходиться в СІЗО-1 Сімферополя. Йому інкримінують «організацію діяльності « Хізб ут-Тахрір» (стаття 205.5 КК РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-