У Криму активісту Мурасову продовжили арешт на три місяці

У Криму активісту Мурасову продовжили арешт на три місяці

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Ленінський районний суд Севастополя продовжив запобіжний захід - тримання під вартою - кримськотатарському активісту Рустему Мурасову на 3 місяці, до 11 січня 2022 року.

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» у Фейсбуці, повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ. 

«Суд не став слухати аргументи захисту, а взяв до уваги лише доводи обвинувачення, продовживши Рустему Мурасову запобіжний захід ще на три місяці - до 11 січня 2022 року», - повідомив Курбедінов.

За його словами, виступаючи в суді, кримський татарин наголосив, що до нього, як до громадянина України, має бути застосовна 4 Женевська конвенція.

Читайте також: Росія не допустила Аріфмеметова до суду, де проти нього виступав таємний свідок

Мурасов нагадав, що він і всі, хто був заарештований разом з ним, є політв'язнями, оскільки переслідуються за політичними мотивами, в зв'язку з тим що «брали активну участь у житті кримськотатарського народу в Криму, були волонтерами, їздили на суди».

«До речі, відразу після суду Рустема Мурасова і заарештували», - зазначив адвокат.

Підзахисний Курбедінова заявив, що в камері N17 СІЗО-1 м.Сімферополя, де він знаходиться, «просто нестерпні умови тримання - це вологість, при якій не сохне одяг, це грибок, це щурі, миші, таргани».

Як зазначив політв'язень, у СІЗО вже більш як 20 днів не надається можливість відвідання лазні, що належить робити 1 раз на тиждень.

Читайте також: Денісова закликала міжнародні правозахисні організації відвідати суди над кримськими татарами

Крім того, Мурасов поскаржився на те, що адміністрація СІЗО чинила на нього тиск, вимагаючи участі в голосуванні на останніх виборах у РФ, погрожуючи погіршити і без того нестерпні умови тримання.

Нагадаємо, 17 серпня 2021 року з 4-ї години ранку в тимчасово окупованому Криму проходили нові масові обшуки в будинках кримських татар - мусульман. Після обшуків були затримані Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв, імам Раїф Февзієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-