В окупованому Криму продовжують штрафувати за участь у мітингу біля будівлі ФСБ

В окупованому Криму продовжують штрафувати за участь у мітингу біля будівлі ФСБ

Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму «суди» продовжили штрафувати учасників стихійних зборів біля будівлі ФСБ на бульварі Франка в Сімферополі.

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Кримський татарин Раім Сейтхалілов отримав адміністративне покарання у вигляді штрафу 3 тисячі рублів (1100 грн) за рішенням Київського районного суду за присутність на стихійних зборах біля будівлі ФСБ у Сімферополі 4 вересня», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підсудного не допустили на процес після запізнення через затори. Рішення про штраф у розмірі 3 тисяч рублів йому озвучив судовий пристав після закінчення слухання.

За даними «Кримської солідарності», 4 вересня Сейтхалілов перебував на бульварі Франка в Сімферополі біля будівлі ФСБ, щоб підтримати сім'ю братів Ахтемових, доля яких на той момент була невідома. Пізніше туди приїхали бійці ОМОНу, які затримали його за порушення статті 20.6.1 КпАП РФ (Порушення правил поведінки при загрозі виникнення НС). Чоловіка доставили в будівлю так званого райвідділу поліції, де він перебував більше 3 годин.

Читайте також: Ще одному активісту в окупованому Криму продовжили арешт на три місяці

Сьогодні ж Київський районний «суд» м. Сімферополя оштрафував ще двох кримських татар - Абдумаліна Сусанова на 7 тисяч рублів (2565 грн) та Ібрагіма Ібрагімова на 5 тисяч рублів (1833 грн).

Як повідомляє «Кримська солідарність», у протоколі про затримання Сусанова було зазначено, що його було затримано не на бульварі Франка, а на іншій вулиці. Що стосується Мустафаєва, то, як з'ясувалося 8 жовтня, рішення про його штраф було винесене ще 30 вересня.

Всього в Київському районному «суді» проведено близько 40 судових засідань щодо людей, яких масово затримали під будівлею ФСБ. Тільки в одному випадку виробництво було припинено, а в інших - призначено штрафи в розмірі від 1 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Адвокати готують на дані рішення апеляційні скарги.

Читайте також: «Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт імама Февзієва

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана й Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газогону в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, у тому числі родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадених. Близько 60 з них було затримано й доставлено до так званих райвідділів поліції м. Сімферополя.

На 58 людей було складено адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-