Ще одному активісту в окупованому Криму продовжили арешт на три місяці

Ще одному активісту в окупованому Криму продовжили арешт на три місяці

Укрінформ
В окупованому Криму «суд» продовжив на три місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою активісту Рустему Таїрову.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Сіяра Панича, передає Укрінформ.

«Ленінський районний суд Севастополя розглянув клопотання слідчого про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Рустема Таїрова і постановив залишити його в СІЗО ще на 3 місяці», - сказав адвокат.

За його словами, на слуханні захист просив замінити тримання під вартою на домашній арешт. Однак суд задовольнив заяву слідчого і до 11 січня 2022 року Таїров залишиться в СІЗО Сімферополя.

Зазначається, що, за словами дочки арештованого Севдіє Таїрової, у її батька є скарги на зубний біль, але його заява про допуск лікаря вже 2 тижні не розглядається адміністрацією СІЗО.

Читайте також: «Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт імама Февзієва

Як нагадав адвокат, Таїров заарештований за ймовірні зв'язки з ісламською політичною партією «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена на території РФ, але вільно діяла в Криму до 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, «суд» в окупованому Криму 7 жовтня задовольнив клопотання слідчого про продовження арешту імаму Раїфу Февзієву на три місяці - до 12 січня 2022 року.

17 серпня в Криму відбувалися нові масові обшуки в будинках кримських татар - мусульман.

За підсумками слідчих заходів затримано п'ятьох осіб. У Нахімовському районі міста Севастополя співробітники ФСБ забрали активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя - Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі - активіста Завура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму - Раїфа Февзієва. Всі вони звинувачуються за статтею 205.5 КК РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-