В Україні завершили слідство у справі ще двох кримських суддів-зрадників

В Україні завершили слідство у справі ще двох кримських суддів-зрадників

Укрінформ
Ще двоє колишніх українських «суддів» в окупованому Криму звинувачуються в державній зраді - обвинувальні акти стосовно них скеровано до суду.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох колишніх «суддів», які працювали в судах АР Крим, за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова у 2014 році, обвинувачені, зрадивши присязі на вірність народу України, перейшли на посади «суддів» до незаконно створених «Чорноморського районного суду Республіки Крим» та «Совєтського районного суду Республіки Крим».

Надалі, так звані «судді» незаконно винесли постанови про притягнення кримськотатарських активістів до адміністративної відповідальності, за нібито організацію масового одночасного перебування громадян, що порушує громадський порядок (ч. 1 ст. 20.2.2 КпАП РФ) та призначили їм покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 40 тисяч рублів.

Як уточнили в прокуратурі, йдеться про події 3 травня 2014 року, коли кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та інших, виступаючи проти окупації Криму та заборони в’їзду до нього лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

Читайте також: У «справі 26 лютого» фігурують 27 кримських суддів-зрадників - прокурор АРК

Як вважають у відомстві, своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли становленню на півострові окупаційної влади РФ та її судових органів, а також брали безпосередню участь у процесі переходу судової системи України на відправлення правосуддя за російським законодавством.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти за підозрою в державній зраді щодо «суддів» «Бахчисарайського районного суду Республіки Крим», «Білогірського районного суду Республіки Крим», а також «Судацького міського суду Республіки Крим», які у 2014 році зрадили присягу на вірність народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-