«Суд» у Криму скоротив на два дні арешт Азіза Ахтемова

«Суд» у Криму скоротив на два дні арешт Азіза Ахтемова

Укрінформ
Так званий апеляційний суд в окупованому Криму залишив у силі постанову «суду» першої інстанції про арешт Азіза Ахтемова, скоротивши його строк перебування в СІЗО лише на дві доби.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Верховний суд Республіки Крим у Сімферополі не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Веліляєва і Полянського на обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Азізу Ахтемову. Строк тримання під вартою при цьому зменшився на 2 дні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що адвокати наполягали на зміні запобіжного заходу на домашній арешт, проте «суд» залишив постанову першої інстанції в силі, змінивши при цьому закінчення арешту з 4 на 2 листопада.

Читайте також: Адвокат Ахтемова хоче з'ясувати, де тримали його підзахисного після викрадення

Адвокат Сафіє Шабанова брала участь у засіданні по відеозв'язку із СІЗО, де перебувала разом з Азізом Ахтемовим.

Підзахисний повідомив їй, що його перевели з карантинної камери, тепер він міститься в приміщенні на 6 місць з 7 сусідами по камері. У камері є холодильник і телевізор.

«Азіз почуває себе досить-таки нормально, міцний духом, не скаржиться на умови тримання, каже, що у нього все нормально, є час почитати», - прокоментувала адвокат. За її словами, Азіз Ахтемов розповів, що Наріман Джелялов «знаходиться в набагато гірших умовах спецблоку».

Нагадаємо, раніше «суд» в окупованому Криму залишив без змін скаргу адвоката Айдера Азаматова на обрання запобіжного заходу Асану Ахтемову у вигляді арешту в СІЗО до 4 листопада.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана й Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Нарімана Джелялова.

Після «адміністративного арешту» Усеїнова й Одаманова випустили на волю.

Читайте також: Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

6 вересня Київська районний «суд» Сімферополя прийняв постанову про взяття під варту Джелялова і двоюрідних братів Азіза й Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх обвинуватили за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня.

Пізніше Наріману Джелялову були висунуті нові обвинувачення - вчинення диверсії в складі організованої групи (п. «а», ч. 2 ст. 281 КК РФ - від 12 до 20 років позбавлення волі) і за ч. 4 ст. 222.1 КК РФ (незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв у складі організованої групи - від 10 до 15 років позбавлення волі).

Читайте також: Джелялову висунули нове обвинувачення - адвокат

Асану Ахтемову також було посилено обвинувачення з «Диверсії» на «Диверсію, скоєну групою осіб» (ч. 2 статті 281). Крім того, проти нього було висунуто нове обвинувачення за ч.4 статті 222.1 КК (Незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб). Адвокат Азаматов вважає, що посилення обвинувачення стосовно його підзахисного є помстою за те, що він змінив зізнання, які зробив раніше під тортурами.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-