Джелялову висунули нове обвинувачення - адвокат

Джелялову висунули нове обвинувачення - адвокат

Укрінформ
Незаконно арештованому в окупованому Криму першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову пред'явлено нове обвинувачення.

Про це повідомив у Фейсбуку адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"Сьогодні в ході слідчих дій в УФСБ по РК Наріману Джелялову було пред'явлено нове обвинувачення. Тепер за версією слідства ФСБ він обвинувачується в скоєнні диверсії у складі організованої групи за п."а", ч. 2 ст. 281 КК РФ - від 12 до 20 років позбавлення волі. І за ч. 4 ст. 222.1 КК РФ - незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв у складі організованої групи - від 10 до 15 років позбавлення волі, - написав Полозов.

Він зазначив, що вину в інкримінованих діяннях Джелялов не визнає і на додатковому допиті відмовився давати свідчення, скориставшись правом обвинуваченого.

Читайте також: У Криму Джелялова помістили в спецблок і поставили на облік як «схильного до тероризму»

За словами адвоката, стан здоров'я Джелялова в цілому задовільний, умови утримання особливих нарікань поки що не викликають. Він "усім дякує за підтримку і передає великий привіт", додав Полозов.

Як повідомлялося, незаконно затриманому в тимчасово окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували обвинувачення з пособництва в диверсії на вчинення диверсії на газопроводі в селі Перевальному (частина 1 статті 281 КК РФ).

3 і 4 вересня у тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеінова.

Читайте також: Джелялов заявив, що продовжить боротьбу проти окупації Криму

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов дістали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-