У Криму Джелялова помістили в спецблок і поставили на облік як «схильного до тероризму»

У Криму Джелялова помістили в спецблок і поставили на облік як «схильного до тероризму»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, незаконно заарештованого за нібито диверсію на газопроводі, помістили в спецблок СІЗО Сімферополя і направили на профілактичний облік як «схильного до тероризму».

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Нарімана Джелялова помістили в спецблок і поставили на профілактичний облік в СІЗО як особу, схильну до скоєння терористичних і екстремістських злочинів», - йдеться в повідомленні.

Як розповів сам Джелялов під час зустрічі з адвокатами Миколою Полозовим і Еміне Авамілєвою, «спецблок» - спеціальний відділ СІЗО, де максимально обмежена як взаємодія з зовнішнім світом, а й з іншими ув'язненими.

Читайте також: Джелялову загрожує до 20 років в'язниці - адвокат

Адвокат Полозов, коментуючи факт постановки його підзахисного на профілактичний облік як «особи, схильної до вчинення терористичних і екстремістських злочинів», заявив, що буде оскаржувати дане рішення.

«Це явно свідчить про повне незнання співробітниками СІЗО принципів кримінального провадження і такого поняття як презумпція невинуватості. Звичайно ж, всі подібні незаконні адміністративні рішення ми будемо оскаржувати», - зазначив Полозов.

Повідомляється, що Наріман Джелялов утримується в двомісній камері разом з ще одним арештантом - фігурантом справи щодо релігійної організації «Свідки Єгови».

Як повідомлялося, незаконно затриманому в тимчасово окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували обвинувачення з пособництва в диверсії на вчинення диверсії на газопроводі в селі Перевальному (частина 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Раніше Джелялов заявляв, що продовжить боротьбу проти окупації Криму в умовах СІЗО.

Читайте також: Джелялова та братів Ахтемових тримають у СІЗО Сімферополя – омбудсмен

3 і 4 вересня у тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемова, Шевкета Усеінова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

Читайте також: Джелялов написав адвокату про затримання, мішок на голові та очну ставку у ФСБ

10 вересня Верховна Рада прийняла заяву з закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-