Джелялова та братів Ахтемових тримають у СІЗО Сімферополя – омбудсмен

Джелялова та братів Ахтемових тримають у СІЗО Сімферополя – омбудсмен

Укрінформ
За інформацією Офісу омбудсмена, незаконно затримані в окупованому Криму Наріман Джелялов та брати Азіз та Асан Ахтемови утримуються у слідчому ізоляторі Сімферополя.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила в ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За нашими даними, Наріман Джелялов і ще два брати, які за тією ж статтею обвинувачуються, перебувають у слідчому ізоляторі міста Сімферополь, а інші, яким дали адміністративний арешт, — вони перебувають у ІТТ “Київської поліції міста Сімферополя”, - сказала омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики здійснили незаконні обшуки та затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

Читайте також: Окупанти у Криму допитували журналіста про організатора мітингу біля ФСБ

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових на два місяці - до 4 листопада. Їм оголосили підозру за статтею "диверсія" Кримінального кодексу РФ, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років. Окупанти звинувачують кримських татар у нібито причетності до пошкодження газопроводу у районі села Перевального під Сімферополем.

Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву, яка містить заклик до міжнародної спільноти засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-