Окупанти у Криму допитували журналіста про організатора мітингу біля ФСБ

Окупанти у Криму допитували журналіста про організатора мітингу біля ФСБ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму співробітники поліції під час допиту, ініційованого «Центром з протидії екстремізму», намагалися з'ясувати у громадянського журналіста Айдера Кадирова, хто організував стихійне зібрання біля будинку ФСБ у Сімферополі на підтримку захоплених силовиками кримських татар.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Правоохоронці намагалися з'ясувати організатора мітингу 4 вересня біля будинку ФСБ, який був стихійним зібранням кримських татар», - повідомив захисник Рефат Юнус.

Адвокат розповів, що за підсумками ініційованої Центром перевірки факт зібрання кримських татар біля будинку ФСБ розцінюється ними, як «несанкціонований мітинг».

Читайте також: Обвинувачений ФСБ у «диверсії» Ахтемов виявився родичем першої заступниці глави МЗС

Крім питань «хто є організатором та ініціатором заходу», у Кадирова цікавилися «хто його оплачував».

Кадиров своєю чергою пояснив на допиті, що він був біля будинку ФСБ на вулиці Франка у зв'язку з тим, що у нього було редакційне завдання - висвітлити події, що відбуваються у Сімферополі.

Коментуючи ситуацію, юрист зазначив, що в так званому Центрі «Е», «не хочуть повірити в те, що ... не потрібно організовувати якісь масові, несанкціоновані заходи, щоб кожен небайдужий прийшов до будинку ФСБ і поцікавився долею співвітчизників».

Читайте також: Окупанти тричі за день приходили до активіста «Кримської солідарності»

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня співробітники так званих правоохоронних органів тричі приходили до Айдера Кадирова з вимогою прийти на допит, а також з перевіркою законності СТО у Нижньогірському районі, де він працює. Активіст пов'язує таку увагу до себе з боку «влади» з тим, що 4 вересня як громадянський журналіст знаходився біля будинку ФСБ у Сімферополі.

Читайте також: Джелялов написав адвокату про затримання, мішок на голові та очну ставку у ФСБ

Раніше, 3 і 4 вересня, в окупованому Криму затримали і відвезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана й Азіза Ахтемових, Шевкету Усеїнова і Нарімана Джелялова. Понад добу про них нічого не було відомо. Десятки людей, серед яких родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будинку ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих. Більш як 50 з них були затримані бійцями ЗМОПу, в тому числі журналісти «Кримської солідарності» і «Граней.ру» Айдер Кадиров і Нурі Абдурашитов, попри посвідчення працівників ЗМІ.

Затримані були доставлені у відділення поліції Залізничного та Центрального районів. Стосовно них було заведено понад 50 адміністративних справ за фактом «непокори поліції і невиконання правил поведінки при НС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-