Окупанти тричі за день приходили до активіста «Кримської солідарності»

Окупанти тричі за день приходили до активіста «Кримської солідарності»

Укрінформ
В окупованому Криму співробітники так званих правоохоронних органів тричі прийшли з перевіркою на роботу до активіста Айдера Кадирова, який 4 вересня як цивільний журналіст знаходився біля будівлі ФСБ у Сімферополі.

Про це у відео, розміщеному у Фейсбуці «Кримської солідарності» повідомляє активіст Айдер Кадиров, передає Укрінформ.

«4-го вересня мені виписали адміністративний протокол, хоча не мали права мене затримувати, тому що я перебував як журналіст і у мене є відповідні документи. Вони вирішили натиснути на моє місце роботи і, приїхавши сюди, влаштовують тут «цирк» з перевіркою документів тощо», - розповів Кадиров.

За його словами, протягом дня до нього тричі приїжджали різні «представники влади».

«Біля 10-ї години до мене приходили представники карного розшуку, хотіли викликати мене на опитування в якості свідка. Невідомо, як якого і у якій кримінальній або адміністративній справі», - повідомив активіст.

При цьому адвокат телефоном пояснила неправомірність виклику, оскільки у повістці зазначено з'явитися об 11 годині і однієї години для прибуття до місця адвоката з метою надання юридичних послуг недостатньо.

Читайте також: Через переслідування кримських татар Раду закликають створити аналог Акту Магнітського

Близько 15-ї години до Кадирова знову прийшов так званий представник карного розшуку. Оперуповноважений Іван Савенко повідомив, що мета його візиту - перевірка документів на СТО, в якому працює Кадиров. На питання - з якою метою, відповів: «Скоро вибори, мало чого, може, ви тут вибухівку робите».

Через деякий час до Кадирова було здійснено третій візит. Співробітник ВБЕЗ (Відділ по боротьбі з економічними злочинами - ред) Вадим Суханов повідомив, що на ПП, в якому працює активіст, надійшла інформація, що воно працює нелегально, тобто без документів і реєстрації.

Айдер Кадиров заявив, що розцінює дії «правоохоронців» щодо нього, як тиск за ознакою національності та професійної діяльності.

Читайте також: Незаконний Керченський міст і не тільки: Україна готує нові «кримські» санкції

«Це просто залякування, щоб я кинув свою діяльність. Не знаю, як в якості працівника СТО, але в якості журналіста - я їх точно не влаштовую», - прокоментував активіст.

Нагадаємо, 4 вересня у Сімферополі біля будівлі ФСБ зібралися родичі та адвокати п'яти затриманих 3-4 вересня кримських татар, інформація щодо яких не надавалася силовиками протягом більше доби. Цього дня понад 40 осіб, в тому числі цивільні журналісти, були затримані і доставлені до «відділення поліції» м.Сімферополя. 5 вересня вночі їх звільнили, крім двох родичів, викрадених 4 вересня Азіза і Асана Ахтемових.

Раніше Айдеру Кадирову, який проживає у Нижньогірському районі Криму, окупаційний суд присудив штраф у розмірі 30 000 рублів (12 250 грн). Активіста було затримано по «справі про неінформування» 31 серпня 2020 року разом з релігійним діячем Рідваном Умеровим, співробітником МНС Айдером Аблякімовим і будівельником Енвером Топчи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-