Незаконний Керченський міст і не тільки: Україна готує нові «кримські» санкції

Незаконний Керченський міст і не тільки: Україна готує нові «кримські» санкції

Укрінформ
Уряд вносить на розгляд РНБО пакет санкцій щодо 24 юридичних та 6 фізичних осіб, які причетні до незаконного спорудження Керченського мосту, організації сполучення тимчасово окупованого Криму з територією РФ та незаконного перепланування парків і об’єктів культурної спадщини у Севастополі.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Мінреінтеграції, проєкти цього рішення підготувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за результатами спільної роботи з Міністерством закордонних справ та іншими державними органами. 

«Уряд України буде реагувати на будь-які дії осіб, які загрожують порушенню українського суверенітету! Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб усі причетні до вчинення злочинів на території Українського Криму понесли відповідальність за свої діяння! З цією метою ми розвиватимемо тіснішу співпрацю з міжнародними партнерами. Закликаємо представників російської окупаційної влади та їх посібників замислитись щодо невідворотності покарання», - зазначив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Ігор Яременко.

Застосування санкцій до відповідних юридичних осіб, у разі виявлення в них майна на території України, унеможливить користування ним, заборонить проведення експортно-імпортних операцій, унеможливить виведення капіталів за межі території України, зупинить виконання економічних та фінансових зобов’язань та ліцензованої діяльності на території України.

Читайте також: Україна в ООН закликає світ реагувати на затримання Джелялова в окупованому Криму

Водночас застосування санкцій до зазначених фізичних осіб унеможливить їх в’їзд на територію України, заблокує можливість розпоряджатися майном, яке знаходиться на території України. Також, зазначеним фізичним особам та особами, які прямо чи опосередковано ними контролюються або діють в їх інтересах, буде заборонено участь у приватизації та оренді державного майна.

Санкції пропонується застосувати строком на 5 років.

Читайте також: Будівництво «Керченського моста» спровокувало в Криму екологічну катастрофу — експерт

Після прийняття відповідного рішення РНБО та набуття ним чинності, Міністерство закордонних справ має проінформувати про це рішення компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-