Джелялову загрожує до 20 років в'язниці - адвокат

Джелялову загрожує до 20 років в'язниці - адвокат

Укрінформ
Першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову посилили обвинувачення, тому що в справі могли з'явитися нові сфабриковані "докази".

Як передає Укрінформ, про це адвокат Микола Полозов повідомив у коментарі телеканалу "Дом".

"На поточний момент звинувачення — від 10 до 15 років. Але важливо розуміти, що в цій частині ст. 281 КК РФ є ще друга частина, яка вводить додаткову кваліфікацію — "організована злочинна група". І слідству нічого не заважає ще більше посилити звинувачення Наріману і братам Ахтемовим", — зазначив адвокат.

За його словами, в такому випадку затриманим загрожуватиме до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: Джелялов заявив, що продовжить боротьбу проти окупації Криму

Як повідомлося, незаконно затриманому в окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували звинувачення з пособництва в диверсії на вчинення диверсії на газопроводі в селі Перевальному (частина 1 статті 281 КК РФ).

3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки й затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву з закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар в окупованому Криму.

 Фото з сайту krymsos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-