Адвокат Ахтемова хоче з'ясувати, де тримали його підзахисного після викрадення

Адвокат Ахтемова хоче з'ясувати, де тримали його підзахисного після викрадення

Укрінформ
Адвокат Айдер Азаматов надіслав апеляцію до так званого Верховного суду Криму на рішення про арешт обвинуваченого в диверсії Асана Ахтемова. Він також має намір з'ясувати, де перебував його підзахисний з часу викрадення і до початку слідства.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Верховний суд Республіки Крим у Сімферополі розгляне апеляційну скаргу адвоката Айдера Азаматова на рішення Київського районного суду про арешт Асана Ахтемова, підозрюваного силовиками в диверсії на газопроводі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в своїй скарзі Азаматов звернув увагу на те, що слідство перешкоджало його адвокатській діяльності, але суд першої інстанції проігнорував ці відомості.

Читайте також: Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

Крім того, Київський районний «суд» залишив без уваги той факт, що слідчі дії стосовно Асана Ахтемова були зафіксовані лише з 17.49, 4 вересня, а де він перебував із часу його затримання - 23.30, 3 вересня, суд не з'ясовував.

«Захист має намір у суді звернути увагу на ці порушення і неповноту процесу з боку суду першої інстанції. І найголовніше - на те, що зазначені раніше зізнання Асана про визнання провини, явки з повинною він давав під тортурами, що підтверджується його опитуванням від 13 вересня», - повідомив Азаматов.

За його словами, розгляд апеляційної скарги відбудеться в так званому Верховному суді Криму 24 вересня.

Читайте також: Окупанти висунули нові обвинувачення політв'язню Ахтемову - адвокат

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали та вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова.

Після «адміністративного арешту» Усеінова і Одаманова випустили на свободу.

6 вересня Київський районний «суд» Сімферополя прийняв постанову про взяття під варту Джелялова і двоюрідних братів Азіза й Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх звинуватили за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня.

Читайте також: «Суд» у Криму призначив матері Асана Ахтемова 10 тисяч рублів штрафу

Пізніше Асану Ахтемова було посилено обвинувачення з «Диверсії» на «Диверсію, скоєну групою осіб» (ч. 2 статті 281). Крім того, проти Ахтемова було висунуто нове обвинувачення за ч.4 статті 222.1 КК (Незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб). Адвокат Азаматов вважає, що посилення обвинувачення по відношенню до його підзахисного Асана Ахтемова є помстою за те, що він змінив зізнання, які він надав раніше під тортурами.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-