Україна закликає ОБСЄ звернути увагу на обмеження руху через адмінмежу з Кримом

Україна закликає ОБСЄ звернути увагу на обмеження руху через адмінмежу з Кримом

Укрінформ
Україна закликає Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ приділити увагу питанню свободи пересування через адміністративну межу з Кримом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Під прикриттям обмежень на поїздки через COVID-19 російська окупаційна адміністрація жорстко обмежила пересування для громадян України в Крим та з Криму. І це також те, на що слід звернути увагу СММ. Ми очікуємо, що Місія продовжить роботу над своїм минулим тематичним звітом щодо свободи пересування через адміністративну межу з Кримом, який видавався у червні 2015 року", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Кількість незаконних затримань в окупованому Криму зросла втричі

Він указав на те, що Москва також обмежила пересування через лінію зіткнення на сході України, зробивши українських громадян на окупованих територіях "безправними заручниками російських геополітичних ігор".

"Незважаючи на гарантії безпеки з боку України, Росія продовжує перешкоджати відкриттю двох КПВВ поблизу Золотого та Щастя. Жахливі наслідки того, що Росія не виконала навіть це дуже конкретне гуманітарне зобов'язання, детально відображено у тематичному звіті про гендерні аспекти моніторингу СММ, опублікованому кілька днів тому", - зазначив очільник української місії в ОБСЄ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Голосування на окупованих територіях делегітимізує вибори Держдуми

У цьому контексті він додав, що жінки становлять 60% з тих 1,5 млн громадян України, які втекли від російської окупації з Криму та ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-