Для узаконення результатів Кримської платформи наразі не потрібні законопроєкти - Мережко

Для узаконення результатів Кримської платформи наразі не потрібні законопроєкти - Мережко

Укрінформ
Наразі немає потреби в ухваленні Верховною Радою законопроєктів для узаконення результатів Кримської платформи.

Таку думку голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Мережко висловив під час розмови із журналістами у кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Я такої потреби не бачу, тому що Кримська платформа має декілька вимірів – урядовий, експертний і парламентський. У нас є свій вимір і ми намагаємося діяти в межах парламентської дипломатії. Це і групи дружби, і створення відповідних "Кримських платформ" у парламентах інших держав, тобто це трошки інше. Тому якоїсь спеціальної потреби в створенні спеціального законодавчого акту немає", – сказав парламентарій, відповідаючи на запитання, чи планує парламент ухвалювати проєкти законів для узаконення результатів Кримської платформи.

Водночас він додав, що не виключає можливість підготовки відповідних законодавчих ініціатив у майбутньому.

Читайте також: Зеленський вважає нові затримання у Криму реакцією РФ на Кримську платформу

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві за участю 46 іноземних делегацій відбувся установчий саміт Кримської платформи, у результаті якого будо схвалено підсумкову декларацію.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Фото: РБК-Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-