На захист фігурантів «третьої Бахчисарайської справи» вже стали 55 свідків

На захист фігурантів «третьої Бахчисарайської справи» вже стали 55 свідків

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону на черговому засіданні стосовно фігурантів третьої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір» допитали ще чотирьох свідків захисту. Загальна кількість свідків, які позитивно характеризують підсудних, досягла 55.

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» в Фейсбуці, повідомив адвокат Едем Семедляєв, передає Укрінформ.

«Це сусіди, друзі, родичі в Бахчисараї, які знають наших підзахисних протягом тривалого часу, які відвідували мечеть «Тахтали-Джамі», де, за їхніми словами, ніяких прихованих, законспірованих зборів не проводилось, і хлопців знають тільки з позитивного боку", - повідомив адвокат.

Таким чином, зазначив він, загальна кількість свідків захисту, які позитивно характеризували підзахисних, становить 55 осіб проти двох прихованих свідків обвинувачення, які на запитання адвокатів в основному відповідають, що нічого не пам'ятають.

Читайте також: Окупанти знову запроторили політв’язня Абдуллаєва до ШІЗО

За словами Семедляєва, на засіданні також був допитаний понятий, який брав участь в упізнанні Сейтумерова Сейтумера.

«Щодо процесуальних питань він нічого не пам'ятає. Упізнання назвав допитом. На запитання, чи роз'яснювали йому права та обов'язки, відповів негативно», - повідомив адвокат.

За його словами, 18-річного студента «взяти участь» у слідчому заході як понятого попросила класний керівник у коледжі, де він навчається. На упізнання за ним приїхав автомобіль BMW, який «скоріш за все, належить оперативному співробітнику ФСБ, його привезли до ФСБ, де він просто сидів, і потім йому дали щось підписати».

Читайте також: У Росії суд продовжив на три місяці арешт кримському татарину Бектемірову

Як повідомлялося, 11 березня 2020 року в Бахчисараї пройшли обшуки в будинках кримських татар Енвера Мустафаєва, Амета Сулейманова, братів Сейтумера і Османа Сейтумерова і їхнього дядька Рустема Сейтмеметова. Всіх взяли під варту за підозрою в причетності до організації «Хізб ут-Тахрір», крім Мустафаєва. У зв'язку зі станом здоров'я, йому було оголошено домашній арест. За даними адвокатів, основною «доказовою базою» проти фігурантів цієї «справи» є свідчення прихованих свідків про розмови на заборонені релігійні теми в мечеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-