«Суд» у Криму оголосив про адміністративний арешт одному із затриманих біля ФСБ

«Суд» у Криму оголосив про адміністративний арешт одному із затриманих біля ФСБ

Укрінформ
«Суд» у тимчасово окупованому Криму заарештував на 10 діб Ескендера Ахтемова - батька раніше викраденого і вивезеного в невідомому напрямку кримськотатарського активіста Азіза Ахтемова.

Про це в Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Київський районний суд Сімферополя засудив Ескендера Ахтемова до десяти діб адміністративного арешту за непокору поліції", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Едем Семедляєв вимагав від "суду" припинити переслідування Ескендера Ахтемова, у зв'язку з відсутністю складу правопорушення, але йому відмовили. "Суд" мотивував рішення тим, що, на відеозаписі видно, що Ахтемов знаходився в місці масового скупчення людей, які "знаходилися один від одного на відстані менше ніж півтора метра, чим створювали загрозу життю і здоров'ю громадян", що було підкріплено показаннями трьох свідків.

Читайте також: В окупованому Криму поліція викликає активістів, яких затримували біля ФСБ

Як повідомлялося, Ескендера Ахтемова затримали 4 вересня біля будівлі ФСБ на вулиці Франка в Сімферополі, куди прийшли родичі п'яти викрадених після обшуку кримських татар - братів Азіза та Асана Ахтемова, першого заступника голови Меджлісу кримскотараского народу Нарімана Джелялова, Ельдара Одаманова і Шевкета Усеїнова.

Читайте також: Туреччина відреагувала на арешти в окупованому Криму

Понад 40 осіб, які перебували на вулиці Франка, затримали і вивезли в "райвідділи поліції" м.Сімферополь, звинувативши в адміністративних порушеннях за статтями "про порушення встановленого порядку проведення зібрань".

5 вересня вночі всі затримані були відпущені, крім Ескендера Ахтемова - батька викраденого Азіза Ахтемова та Арсена Ахтемова - брата викраденого Асана Ахтемова. Їм інкримінують "непокору законним вимогам співробітників поліції" (ст.19.3 КпАП РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-