«Друга сімферопольська справа»: засекречений свідок не просив ФСБ приховувати його дані

«Друга сімферопольська справа»: засекречений свідок не просив ФСБ приховувати його дані

Відео
Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону вкотре відмовився оприлюднити ім'я «секретного свідка», що дає свідчення у «другій сімферопольській справі», хоча сам свідок не писав заяву до органів ФСБ про приховування його даних.

Про це адвокат Сіяр Паніч повідомив у відео, опублікованому у Фейсбуці «Кримською солідарністю», передає Укрінформ.

«З приводу допиту прихованого свідка на псевдо Фарід: сьогодні на засіданні він підтвердив, що ніяких загроз щодо нього, членів його сім'ї, або його майна не було, і заяву до органів ФСБ про те, щоб його справжні дані були засекречені, він не писав», - повідомив Паніч.

Однак, не дивлячись на це, зазначив адвокат, судом було відмовлено чергове заявлене стороною захисту клопотання про розсекречування цього свідка з метою його допиту безпосередньо в залі судового засідання.

Читайте також: У Росії суд продовжив арешт журналісту Бекірову і ще чотирьом кримським татарам

Як повідомлялося, в Південному окружному військовому суді слухається по суті «справа» щодо фігурантів другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Сулейманова, Янікова, Сейтхалілова, Бекирова і Сейтабдієва.

Всі вони - у числі 25 кримськотатарських громадських активістів, які звинувачуються у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною, але діючої без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Читайте також: Євросоюз назвав незаконними вироки суду РФ чотирьом кримським татарам

Більшість заарештованих є учасниками правозахисного об'єднання «Кримська солідарність». Умеров, Бекіров, Ізетов, Базаров та Айвазов звинувачуються за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі). Решта за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації, до 20 років позбавлення волі). Всім фігурантам справи було також пред'явлено звинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (Приготування до насильницького захоплення влади, до 10 років позбавлення волі).

Фото: Василій Дерюгін/Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-