«Суд» у Криму не отримав речові докази у «справі Джемілєва», засідання перенесли

«Суд» у Криму не отримав речові докази у «справі Джемілєва», засідання перенесли

Укрінформ
Речові докази у «справі Джемілєва, що запитано захистом, "не доставлено до Вірменського міського «суду», у зв'язку з чим засідання перенесено на 15 вересня.

Про це у відео, опублікованому в Фейсбуці «Кримською солідарністю», повідомляє адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Раніше за клопотанням захисту, яке суд задовольнив, ми повинні були сьогодні досліджувати речові докази, які долучаються до матеріалів цієї кримінальної справи, а саме самозарядний карабін Симонова (СКС), 4 набої до нього та одна гільза», - повідомив адвокат.

За його словами, раніше він надіслав запит до так званого МВС Криму про доставлення до «суду» цих речових доказів, однак під час засідання з'ясувалося, що їх не тільки не доставлено, але й не надано відповідь про їхнє місцеперебування.

Читайте також: Ще два свідки повідомили «суддям» у Криму, що Джемілєв адмінмежу не перетинав

Як уточнив Полозов, речові докази у «справі Джемілєва» рішенням Краснодарського крайового суду повинні були знаходитися на зберіганні у «МВС» Криму, проте кілька років тому стало відомо, що в окупованому Криму було засуджено одного із «правоохоронців», який займався тим, що незаконно продавав зброю, що перебуває на зберіганні. У зв'язку з цим захист адресував запитання «суду»: «А чи не продав хтось наші речові докази раніше?».

В ході засідання захист також надав «суду» для оформлення телефонограми номер телефону колишнього «міністра внутрішніх справ» Криму Сергія Абісова, якого неодноразово викликали повісткою на засідання і який «залишається особою, яку не поінформовали про дату і час судового засідання, у зв'язку з чим суд не може застосувати до нього заходи процесуального примусу».

Читайте також: «Суд» в Армянську викликає Джемілєва на засідання попри заборону на в'їзд до Криму

Адвокат назвав «порушенням принципу гласності» відмову «суду» виданню «Грані.ру» у веденні фото- та відеозйомки під час засідання, попри те, що воно було відкритим.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву висунули звинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволено, скоєному групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, яке створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-