Чубаров - про реакцію Лаврова на Кримську платформу: Росія в розпачі

Чубаров - про реакцію Лаврова на Кримську платформу: Росія в розпачі

Ексклюзив
Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає проявом розпачу російського керівництва заяви глави МЗС Росії Сергія Лаврова щодо того, що саміт Кримської платформи є "несправжньою" політикою.

Про це Чубаров заявив у коментарі Укрінформу в четвер.

«Що стосується висловлювань пана Лаврова, то російське керівництво взагалі в розпачі, оскільки завдяки Кримській платформі, незважаючи на дуже різноманітні події, які відбуваються у світі, в тому числі афганські, питання деокупації Криму знову піднялося на перші рядки порядку денного», - сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Він додав, що це, звісно, дуже не подобається Росії, яка бачить, що їхня тактика, розрахована на те, що з часом світ почне звикати, а потім «по-одному десь потихеньку» визнавати де-факто і своїми діями спробу анексії Криму, не виправдалася.

«Навпаки, у світі дуже чітко іде лінія на невизнання і тепер уже на пошук і здійснення дій, які змусили б Росію повернутися в межі міжнародного права. Лавров та інші відчувають, що до цього дійде, а коли дійде, то вони мають пересісти на лаву підсудних», - акцентував Чубаров.

Читайте також: Яценюк: Кримська платформа – це жорсткий сигнал для Росії

У відповідь на запитання, до яких дій може вдатися Росія, щоб помститися за Кримську платформу нашій державі та іншим країнам, він зауважив, що не думає, що Кремль може помститися Україні більше, ніж вони роблять це зараз.

«Росія воює проти України, вони розв’язали війну і вбивають наших людей, кидають громадян України, які живуть в окупованому Криму, за грати, системно переслідують корінний народ Криму, витісняючи його за межі півострова. А щодо інших учасників саміту Росія буде знаходити різні моменти для того, щоб десь вдарити», - спрогнозував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

За словами Чубарова, росіяни взагалі здатні до політики помсти ще з часів Радянського Союзу, але Росія не зможе помститися потужним країнам Європи або США, вони будуть мститися тим, хто від них залежить.

«Це будуть якісь економічні чи інші удари, але це не переходитиме у якісь катастрофічні розміри, бо Росія, як би вона там не намагалася це приховувати, не може існувати сама у тотальній ізоляції, бо вона дуже відстала, особливо у сфері новітніх технологій, і залежить від цивілізованого світу», - переконаний Чубаров.

Підсумовуючи, він висловив задоволення самітом Кримської платформи, в якому взяло участь 46 делегацій держав та міжнародних організацій.

«Кримська платформа створена, тепер головне заповнити її тією роботою, яка скоротить час деокупації Криму… Ми вважаємо, що саме завдяки Кримській платформі зі стану глибокої стурбованості, в якому міжнародна спільнота перебуває вже сім років, ми зможемо перейти до ситуації максимальної змобілізованості і практичних дій», - зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: Про Кримську платформу вже написали ЗМІ майже 50 країн – Кулеба

Як повідомлялося, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав саміт Кримської платформи, який відбувся в Україні 23 серпня, заходом з розряду «несправжньої» політики, позицію західних партнерів України - «ідеологізованою солідарністю». За його словами, загальні позиції країн НАТО і ЄС на форумі «Кримська платформа» відображають «помилкову солідарність Заходу» у питанні Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-