Кулеба - про декларацію Кримської платформи: Це найсильніший документ із 2014 року

Кулеба - про декларацію Кримської платформи: Це найсильніший документ із 2014 року

Укрінформ
Спільна декларація Кримської платформи є найсильнішим документом щодо Криму на міжнародному рівні з 2014 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Ця декларація - це найсильніший документ щодо Криму, ухвалений на міжнародному рівні з 2014 року. Її підтримали всі держави учасниці саміту "Кримської платформи" та Європейський Союз і, власне, всі держави-члени НАТО також”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа: підсумки та перспективи – погляд українських експертів

Міністр акцентував, що документ залишається відкритим до приєднання, і тому МЗС працюватиме над розширенням участі в ньому.

“А також ми будемо розшивати цей документ, ті зобов’язання, які взяли на себе в цьому документі, в конкретні дії, в конкретні заходи, в конкретні ініціативи. І саме на цьому буде зараз зосереджена наша робота”, - наголосив глава української дипломатії.

За словами Кулеби, Україна не зупиниться, робота триватиме рівно стільки, скільки потрібно для того, щоб повернути український Крим.

Читайте також: Про Кримську платформу вже написали ЗМІ майже 50 країн – Кулеба

Міністр переконаний, що з "Кримською платформою" держава зламала тенденцію про забування Криму, на що Росія витратила мільярди.

Кулеба також додав, що на думку партнерів України, запуск "Кримської платформи" на такому високому рівні - це велика поразка Росії на кримському напрямі.

“Всі наші партнери, які підтримали нас у "Кримській платформі", відзначають, що запуск "Кримської платформи" на такому високому рівні - це велика поразка Росії на кримському напрямі”, - зазначив він.

Читайте також: Штати популяризуватимуть Кримську платформу у світі - Квін

Глава МЗС наголосив, що саміт є не кінцем, а початком великої роботи, яка буде розгортатися за п'ятьма напрямами: зміцнення міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму, застосування обмежувальних заходів, протидія порушенням прав людини, гарантування безпеки та свободи судноплавства та подолання економічних і екологічних наслідків окупації.

«Тепер ми працюємо над тим, що відбувається після саміту "Кримської платформи”», - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві відбувся саміт "Кримської платформи". Її учасники ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-