На КПВВ іноземні делегати підписали прапори, які передадуть у музей після деокупації Криму

На КПВВ іноземні делегати підписали прапори, які передадуть у музей після деокупації Криму

Укрінформ
Представники парламентів, амбасад, почесних консульств із різних країн разом з членами української делегації у ПАРЄ на КПВВ "Каланчак", підписали українські прапори, які буде передано до музею історії окупації після визволення Криму.

Про це повідомила заступниця голови фракції партії «Слуга народу», заступниця члена постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На згадку про сьогоднішні відвідини українського Криму іноземні колеги залишили підписи з датою перебування тут на прапорах України, які буде передано до спеціального музею історії окупації після визволення півострова», - зазначила депутатка.

Читайте також: КПВВ на адмінмежі з Кримом після деокупації стануть музеямиспікерка Сеймасу Литви

Вона наголосила, що "Каланчак" - це один з двох працюючих КПВВ, які є єдиним легальним шляхом потрапити до тимчасово окупованого Криму.

За словами Кравчук, Херсонщину разом з українськими колегами відвідують парламентарії з Польщі, Латвії, Чехії, Грузії, а також делегати від Албанії та Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від партії “Слуга народу” разом із представниками парламентів, амбасад, почесних консульств із різних країн перебувають на Херсонщині, де відвідають КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка" на адмінмежі Херсонської області та Криму. Цей візит є продовженням виміру Кримської платформи.

Читайте також: Про Кримську платформу вже написали ЗМІ майже 50 країн – Кулеба

23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети – деокупації Криму й повернення його Україні.

Учасники Міжнародної Кримської платформи у спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-