Росія в Криму здійснює мілітаризацію та чинить воєнний злочин — Резніков

Росія в Криму здійснює мілітаризацію та чинить воєнний злочин — Резніков

Укрінформ
Російська Федерація в окупованому Криму здійснює мілітаризацію та вчиняє воєнний злочин.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України під час дискусії в рамках Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

"Все, що відбувається на півострові зараз, описується словами мілітаризація та воєнний злочин. ДІї Росії в Криму є по суті облаштуванням військового плацдарму", - сказав Резніков.

Читайте також: У НАТО розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи – заступник генсека

Він додав, що, окрім захоплення Криму, Росія вже де-факто окупувала Азовське море, намагається окупувати весь простір Чорного моря, здійснює військові операції на Близькому Сході, в Африці, посилює тиск на Балкани.

"Росія виокремлює і системно переслідує групи, які можуть завадити її далекосяжним планам. Саме в такому контексті слід розглядати політику Москви щодо українців у Криму та кримських татар, саме це визначає ступінь небезпеки, в якому перебувають наші громадяни", - сказав Резніков.

Читайте також: Зеленський: Кінцева мета Кримської платформи - деокупація півострова

Віцепрем’єр-міністр наголосив, що Росія порушує всі права українців та кримських татар у Криму на освіту, свободу совісті, свободу слова та на особисту безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві розпочав роботу саміт Кримської платформи, в якому беруть участь 46 делегацій.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-