У НАТО розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи – заступник генсека

У НАТО розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи – заступник генсека

Укрінформ
Усі країни НАТО розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи.

Як передає Укрінформ з посиланням на РНБО, про це заступник генерального секретаря НАТО Мірчо Джоане заявив під час зустрічі із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим.

Заступник генсекретаря НАТО заявив, що всі країни Альянсу "розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи". "НАТО поділяє позицію щодо невизнання тимчасової окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей. Кримська платформа – важливий інструмент для того, аби підтримувати кримське питання у порядку денному міжнародної спільноти", - сказав він.

Читайте також: Рада закликає світ ухвалити резолюції на підтримку Кримської платформи

Під час зустрічі сторони обговорили євроатлантичні прагнення України.

Данілов заявив, що Україна продовжить стратегічний курс на набуття повноправного членства у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі, визначений і закріплений у Конституції.

Джоане зауважив, що у питанні вступу до НАТО "з боку України є необхідність проведення реформ, а з боку Альянсу – консенсус". У цьому контексті він високо оцінив зусилля Президента Володимира Зеленського у боротьбі з корупцією в Україні.

Читайте також: Зеленський: Кінцева мета Кримської платформи - деокупація півострова

Заступник генсекретаря НАТО також високо оцінив внесок РНБО у розбудову сектору безпеки і оборони, зазначивши, що на цьогорічному саміті Альянсу у Брюсселі ухвалено рішення щороку проводити зустрічі керівників безпекових відомств, і Польща вже запропонувала провести першу зустріч на її території.

Як повідомляв Укрінформи, 23 серпня у Києві проходить установчий саміт Кримської платформи.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-