Туреччина розраховує, що Кримська платформа відіграватиме важливу роль у деокупації

Туреччина розраховує, що Кримська платформа відіграватиме важливу роль у деокупації

Укрінформ
Турецька Республіка ніколи не визнає незаконну анексію Росією Криму та сподівається, що Кримська платформа відіграватиме важливу роль у деокупації півострова й дотримання прав кримськотатарського народу.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу під час спілкування зі ЗМІ на полях саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прибули на цей саміт, щоб продемонструвати, наскільки для нас є важливим питання територіальної цілісності й суверенітету України та дотримання прав кримських татар. Ми тут перебуваємо через те, що ми не визнавали анексії Криму і ніколи її не не визнаємо", - сказав він.

Глава МЗС Туреччини запевнив, що турецька сторона завжди наголошує на цій своїй позиції щодо Криму на всіх міжнародних платформах.

Читайте також: Офіси Кримської платформи відкриють в інших країнах - Президент

"Ми віримо, що Кримська платформа матиме дуже важливу роль у питанні деокупації Криму і дотримання прав кримських татар", - підкреслив Чавушоглу.

Водночас він зауважив, що наразі у відносинах між Туреччиною і Україною немає жодних проблем, навпаки, "відносини прекрасні".

"Ми надзвичайно потужно працюємо над тим, щоб посилити наші відносини в усіх інших галузях. Я знову приїду в Україну вже у жовтні місяці, щоб провести з моїм колегою міністром Кулебою засідання групи стратегічного планування", - додав міністр.

Читайте також: Кулеба: Всі учасники Кримської платформи беруть на себе однаково повні зобов’язання

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбуватиметься установчий саміт у межах ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-