Кулеба: Всі учасники Кримської платформи беруть на себе однаково повні зобов’язання

Кулеба: Всі учасники Кримської платформи беруть на себе однаково повні зобов’язання

Відео
Укрінформ
На установчому саміті Кримської платформи всі учасники беруть на себе однаково повні зобов’язання, незалежно від того, хто представляє певну країну, на якому рівні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про те, що з 46 офіційних делегацій, підтверджених наразі, тільки 15 будуть представлені на рівні президентів, прем’єр-міністрів чи голів парламентів, Кулеба сказав: «Незалежно від того, на якому рівні представлена країна, принципово важливо, що країна є і бере на себе певні зобов’язання. Немає жодної різниці між вагою зобов’язання, взятого на саміті президентом і міністром закордонних справ. Тому що вони всі є главами делегацій держав. Вони там не в особистій ролі».

Читайте також: Джапарова: Кримська платформа - сіль на рану Росії

Кулеба наголосив, що всі учасники Кримської платформи є важливими та рівнозначними для України.

«Кримська платформа зібрала багато учасників. Це всі важливі для нас учасники. І всі вони є рівнозначними, з точки зору подальшої роботи на Кримській платформі», – додав він.

Кулеба також відзначив, що головне завдання Кримської платформи - це збільшення тиску на Росію, як на державу-агресора, з метою деокупації Кримського півострова.

«І сенс Кримської платформи саме в тому, що, використовуючи механізм, будуть ухвалюватися рішення, необхідні для збільшення тиску на Росію як на державу-агресора і кінцевої деокупації півострова», – зауважив Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа важлива в контексті невизнання анексії Криму - президент Литви

Як повідомлялося, 23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-