Більшість українців - за деокупацію та повернення Криму

Більшість українців - за деокупацію та повернення Криму

Опитування
Укрінформ
Абсолютна більшість українців вважає, що Крим у майбутньому повинен входити до складу України.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає Укрінформ.

"Абсолютна більшість українців (61%) вважає, що Крим повинен у майбутньому входити до складу України. Цієї думки дотримується більшість громадян незалежно від статі, віку та макрорегіону проживання", - йдеться в результатах дослідження.

Читайте також: 57% українців підтримують утворення кримськотатарської автономії

Зазначається, що найменше політичне майбутнє Криму у складі України бачать люди віком за 60 років (54%) та жителі Східної України (47%). Найбільше ж у повернення Криму до складу України вірить молодь віком 18–29 років (67%) та жителі Західної України (73%).

За даними Фонду "Демократичні ініціативи", лише 6% громадян України вважають, що Крим повинен входити до складу РФ, 10% вважають, що Крим має бути незалежним державним утворенням.

Порівняно з 2016 роком на 11% зменшилася частка людей, які вірять у повернення Криму, з одночасним зростанням на 7% респондентів, які вважають повернення території Криму неможливим або малоймовірним.

Читайте також: Українці назвали найбільші перешкоди для розвитку країни

Згідно з дослідженням, 44% українців вважають, що повернення Криму до складу України малоймовірне або взагалі неможливе.

Опитування було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова у період з 29 липня по 4 серпня 2021 року. Загалом було опитано 2019 респондентів, вибірка є репрезентативною за основними соціально-демографічними показниками. Статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-