57% українців підтримують утворення кримськотатарської автономії

57% українців підтримують утворення кримськотатарської автономії

Опитування
Укрінформ
57% громадян України висловилися за утворення кримськотатарської автономії після деокупації Криму і 61% - підтримують статус кримськотатарського народу як корінного народу України.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає Укрінформ.

"Абсолютна більшість громадян України (57%) підтримує утворення на території Криму кримськотатарської національної автономії після звільнення від російської окупації", - йдеться в результатах дослідження.

Порівняно з опитуванням, проведеним Фондом "Демократичні ініціативи" у 2018 році, підтримка утворення кримськотатарської національної автономії зросла на 7% з одночасним зменшенням на 6% тих, хто виступає проти такого розвитку подій. Зростання відбулося значною мірою за рахунок збільшення респондентів, які безумовно підтримують проголошення кримськотатарської національної автономії.

Повідомляється, щр наразі найбільша підтримка кримськотатарської національної автономії зберігається на Заході (66%) та в Центрі країни (64%), найменша – на Півдні (48%) та Сході (44%).

Читайте також: Питання Кримськотатарської автономії треба узгоджувати з корінним населенням – Президент

Одночасно, зазначає Фонд "Демократичні ініціативи", 61% респондентів підтримує законодавче закріплення статусу кримськотатарського народу як корінного народу України, яке нещодавно сталося після ухвалення закону України "Про корінні народи України".

Найбільша підтримка надання статусу корінного народу кримським татарам спостерігається у західних (71%) та центральних областях (68%), найменша – у східних та південних (49%), де також є багато людей, які не визначилися стосовно цього питання.

Так на Сході проти закріплення за кримськими татарами статусу корінного народу виступає 30%, 21% – не визначився; на Півдні – проти 27%, не визначилося 24% опитаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-