44 держави й організації – повний склад учасників саміту Кримської платформи

44 держави й організації – повний склад учасників саміту Кримської платформи

Укрінформ
Участь в інавгураційному саміті Кримської платформи візьмуть 44 іноземні делегації, 14 з них очолюватимуть глави держав та урядів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«23 серпня засновниками Кримської платформи стануть 44 держави і міжнародні організації, у тому числі 14 глав держав, урядів і Європейського Союзу», - сказав Кулеба.

Зокрема, на рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія. Також у Кримській платформі візьме участь президент Європейської ради.

На рівні прем’єр-міністрів будуть представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція.

Дві держави – Швейцарія та Чеська Республіка – представлятимуть глави парламентів.

Читайте також: Питання Кримськотатарської автономії треба узгоджувати з корінним населенням – Президент

На рівні міністрів закордонних справ у саміті візьмуть участь 14 держав: Туреччина, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія.

Від Британії та Португалії будуть міністри оборони, США представлятиме міністр транспорту, який є особистим посланником президента Джо Байдена.

Норвегію представлятиме державний секретар МЗС.

Європейську комісію представлятиме віцепрезидент Валдіс Домбровскіс, НАТО – заступник генерального секретаря, Рада Європи і ГУАМ будуть представлені на рівні генерального секретаря.

Сім держав – Нова Зеландія, Мальта, Японія, Австралія, Кіпр, Канада та Греція - будуть представлені на рівні послів.

«Отже, загалом 44 іноземні делегації, разом з Україною - 45 учасників. Я хочу наголосити, що незалежно від рівня представленості ці країни стають засновниками Кримської платформи як держави», - акцентував глава МЗС України.

Читайте також: Під час Кримської платформи Зеленський підпише низку законів

Він також зазначив, що Кримська платформа уже перевищила усі попередні міжнародні заходи України за кількістю представлених на її саміті делегацій високого рівня.

«Такого міжнародного заходу Україна ніколи ще не приймала», - зауважив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-