Серед порушень прав людини в окупованому Криму - ШІЗО за молитву і штраф за пікет

Серед порушень прав людини в окупованому Криму - ШІЗО за молитву і штраф за пікет

Звіт
Укрінформ
Серед порушень прав людини в Криму, вчинених окупаційним режимом у липні 2021 року, - факти зараження коронавірусом у СІЗО Сімферополя, інші неналежні умови тримання політв'язнів, переслідування жінок за одиночні пікети.

Про це йдеться в липневому звіті Кримськотатарського ресурсного центрупередає Укрінформ.

«У слідчому ізоляторі Сімферополя зафіксували спалах коронавірусної інфекції. Як повідомляє голова громадської комісії при ФСВП Андрій Козир, у всіх затриманих хвороба має легку форму. Та адміністрація СІЗО не розголошує кількість інфікованих», - йдеться у звіті Кримськотатарського ресурсного центру.

Читайте також: Жоден ФСБшник не відповів за тортури в окупованому Криму - правозахисниця

Крім того, відзначаючи неналежні умови тримання кримських політв'язнів у російських СІЗО, повідомляється, що фігурант другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Джеміль Гафаров у липні був поміщений у лікарню ізолятора, де йому «надавали неналежне лікування, після чого він став почуватися гірше».

Також наголошується, що фігуранти першої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Айдер Саледінов і Рустем Ісмаїлов були поміщені в ШІЗО тільки за те, що не спали під час відбою, намагаючись здійснити молитву.

Проукраїнського активіста Олега Приходька, засудженого до 5 років колонії суворого режиму, помістили у в'язницю для особливо небезпечних злочинців «Владимирский централ».

Читайте також: Політв'язня Газієва видалили із зали суду в РФ за спілкування кримськотатарською

Відзначаючи порушення прав жінок, Кримськотатарський ресурсний центр повідомив, що 7 липня Південний окружний військовий суд засудив кримчанку Ніну (Латифу) Малахову, затриману за обвинуваченням в «організації фінансування тероризму», до 4,5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Крім того, в липні так званий Верховний суд в окупованому Криму визнав правомірним вирок у «справі» матерів політв'язнів Зуре Емірусеїнової і Зеліхи Абхаїрової, оштрафованих за одиночні пікети на підтримку своїх синів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-