Засуджений окупантами кримчанин Приходько перебуває у в'язниці Владимира

Засуджений окупантами кримчанин Приходько перебуває у в'язниці Владимира

Укрінформ
Український політв'язень Олег Приходько, місце перебування якого було невідоме майже два місяці, перебуває у в'язниці м. Владимира.

Про це повідомляє сайт Ґрати, передає Укрінформ.

Як повідомлялося, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зверталася до своєї колеги в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити заходів для встановлення місця перебування українського політв'язня Олега Приходька у зв'язку з тим, що офіційного підтвердження, де саме на території РФ утримується політв'язень і який його стан здоров'я, не було з початку червня. Останнє відоме місце тримання українця до відправки етапом було СІЗО-1 Управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ростовській області.

Читайте також: Політв’язень Шихаметов потребує термінового медобстеження – Денісова

Російські силовики 9 жовтня 2019 року затримали в Криму Олега Приходька, залишивши його на всю ніч у будівлі ФСБ, після чого повезли на обшук до його гаража, де "виявили" вибухівку.

Приходька заарештували й пред'явили обвинувачення в підготовці до терористичного акту та незаконному виготовленні вибухових речовин. Пізніше до нього додалися "незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, носіння вибухових речовин або вибухівки" та "планування вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові".

Читайте також: Російський суд продовжив до 22 жовтня арешт трьом кримським татарам

3 березня 2021 року в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону суддя Олексій Магомадов засудив Приходька до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в'язниці, а також до штрафу в розмірі 110 тис. рублів ($1,5 тис.).

16 квітня сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення Південного окружного військового суду м. Ростов-на-Дону з метою збільшення Приходьку строку позбавлення волі з 5 років до 11.

17 травня російський апеляційний суд залишив у силі вирок Приходьку - п'ять років колонії суворого режиму.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

Фото: Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-