Цинічні переслідування: Денісова заявила про нові судилища в РФ над кримськими татарами

Цинічні переслідування: Денісова заявила про нові судилища в РФ над кримськими татарами

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону 29 липня відбудеться два судових засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Зазначається, що судові засідання відбудуться стосовно учасників так званої «алуштинської групи», до якої входять Ельдар Кантимиров, Руслан Месутов, Руслан Нагаєв і Ленур Халілов, під час якого очікується продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А також стосовно учасників «третьої бахчисарайської групи», до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов і Рустем Сейтмеметов, під час якого очікується розгляд справи по суті.

Читайте також: Політв’язень Шихаметов потребує термінового медобстеження – Денісова

Денісова зазначила, що кримських татар країна-окупант звинувачує в причетності до діяльності «Хізб ут-Тахрір» - міжнародної релігійно-політичної організації, визнаної в Росії терористичною, але діючої без обмежень на рівні національних законодавств багатьох країн, у тому числі й України.

«РФ вдається до цинічних переслідувань з метою припинення релігійної діяльності кримських татар, а також придушення громадянської активності жителів тимчасово окупованого Криму», - заявила вона.

Читайте також: Російський суд продовжив арешт кримськотатарському активісту Зіядінову до 3 листопада

Денісова також закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбулося судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-