США на Кримській платформі, найімовірніше, представить міністр транспорту - Никифоров

США на Кримській платформі, найімовірніше, представить міністр транспорту - Никифоров

Укрінформ
Сполучені Штати Америки під час саміту "Кримської платформи", найімовірніше, представлятиме міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив прессекретар Президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров, передає кореспондент Укрінформу

«Щодо пана міністра транспорту американського – я, насправді, думав, що це вже доконаний факт. Я думаю, що так і є. Я не можу зараз підтвердити. Але я думаю, що саме він буде представляти США на Саміті Кримської платформи», - сказав Никифоров.

Читайте також: Делегацію США на саміті Кримської платформи очолять члени уряду - Кент

На запитання як Володимир Зеленський поставився до того, що Президент США Джо Байден не приїде до України на саміт Кримської платформи, його речник відповів: «Не знаю, як на це відреагував Президент Зеленський. Мене не було поруч, коли він дізнався цю новину, але хай там як – ми раді будь-якій країні, яка тим чи іншим чи іншим чином буде представлена на Кримській платформі».

Він додав, що 5 років ця тема не порушувалася взагалі, а зараз влада зрушує її з мертвої точки.

«Тому будь-якій участі, будь-якій країні ми раді на Кримській платформі. Для нас найголовніше, щоб країна власне там була представлена», - додав Никифоров.

Читайте також: Зеленський: Кримська платформа може стати важливим інструментом безпеки на Чорному й Азовському морях

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Перший саміт Кримської платформи запланований на 23 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-