Окупанти знищують екосистему Криму, руйнуючи гори - правозахисник

Окупанти знищують екосистему Криму, руйнуючи гори - правозахисник

Укрінформ
Окупанти у Криму знищують місцеву екосистему.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю LB.ua повідомляє правозахисник із Криму, ветеран кримськотатарського національного руху, один із ініціаторів створення «Кримської солідарності» Абдурешит Джеппаров.

"Гаразд, уже будують дорогу. Але хоча б не чіпали наші гори. Так, гори в Криму не такі високі, але вони дуже красиві і по-своєму унікальні. Але ні. Під час будівництва доріг зривають породу з гір. Відгризають бульдозерами шматки, щоб пустити їх на гравій. Кидають туди найпотужнішу техніку, гризуть-гризуть, і в кінцевому підсумку немає гори. Змінюється рельєф Криму, змінюється роза вітрів", - розповів Джеппаров.

За його словами, в Криму було 100 кар'єрів, а стало в рази більше. Окупанти не звертають уваги на те, як це впливає на екосистему.

Читайте також: Окупаційна влада відповідальна за руйнівні наслідки негоди у Криму - МінТОТ

"Є такі об'єкти, як Меганом. Це (був) унікальний півострів, заповідник. І там зараз будівництво цілого міста-супутника - Судака. Займається цим проєктом Медвєдєв. Огородили величезну територію, там дуже великі гроші. Хто працює на спецтехніці, отримує за 2 -3 дні більше, ніж на інших об'єктах платять за місяць. Ми розуміємо, що коли розпочнеться будівництво міста, буде використаний місцевий матеріал. Знову підуть наші гори та ліси під знищення. Росіяни покажуть картинку, що ось вони що велике спорудили. Але ціна для Криму буде дуже висока - потім не відновиш ні гори, ні екологію", - підкреслив Джеппаров.

Як повідомляє Укрінформ, координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров в інтерв'ю заявив, що жителів регіонів Російської Федерації стимулюють переселятися до Криму.

Фото: Maxim Massalitin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-