На саміті Кримської платформи запрацює офіс для відстеження ситуації на півострові — Жовква

На саміті Кримської платформи запрацює офіс для відстеження ситуації на півострові — Жовква

Укрінформ
На саміті Кримської платформи присутнім лідерам іноземних держав планують презентувати Офіс Кримської платформи, який у щоденному режимі 24/7 моніторитиме ситуацію в тимчасово окупованому Криму.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква заявив в інтерв'ю «Телеграфу», повідомляє Укрінформ.

«Як результат цього саміту - запрацює повноцінний офіс Кримської платформи, і в цей же день ті лідери іноземних держав, які приїдуть на саміт, матимуть змогу оцінити його роботу. Офіс Кримської платформи в щоденному режимі 24/7 буде моніторити ситуацію в окупованому Криму з правами людини, з економікою, з екологією, з військовими питаннями. Кожного партнера, який приїде на цей саміт, будемо просити щодо того чи іншого формату залучення – чи це експертне залучення, чи обмін інформацією, чи фінансова допомога. Ми хочемо, щоб в кожному уряді або офісі керівника держави, була окрема посадова особа, до портфоліо якої входили б питання діяльності Кримської платформи. Деякі країни нам уже пообіцяли таких представників виділити», - сказав Жовква.

Читайте також: Джапарова назвала умову для участі Росії у Кримській платформі

За його словами, саміт не буде проведений лише заради саміту, і це чітка позиція президента. Жовква наголосив на тому, що Зеленський не хоче, щоб усі зібрались разом, поговорили про Крим і знову на сім років про нього забули, адже Україні потрібен результат.

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кримській платформі необхідно заснувати постійно діючий офіс - Кориневич

Діяльність Кримської платформи має розпочатися на саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-