Кримській платформі необхідно заснувати постійно діючий офіс - Кориневич

Кримській платформі необхідно заснувати постійно діючий офіс - Кориневич

Укрінформ
Для ефективної роботи з деокупації і реінтеграції Криму необхідно заснувати постійно діючий офіс "Кримської платформи".

Про це постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Антон Кориневич сказав, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо буде в перший час роботи Кримської платформи запровадити механізми, які дадуть змогу постійно цій платформі працювати, в тому числі заснувати постійно діючий офіс Кримської платформи", - вважає Кориневич.

Для цього, зазначив він, було б доцільно запропонувати реалізацію низки конкретних проєктів з деокупації і реінтеграції Криму.

Як підкреслив Кориневич, день відкриття "Кримської платформи" - 23 серпня - це не кульмінація, а "початкова точка руху з деокупації Криму".

"Для Представництва Президента України в Криму, як частини команди Президента, яка працює за тематикою Криму, деокупація і реінтеграція Криму є одним з ключових завдань. Тому для нас "Кримська платформа" завершиться тоді, коли український прапор повернеться туди, де він повинен бути - в Сімферополі, Севастополі, Ялті, Бахчисараї і в інших наших містах", - сказав Кориневич.

Читайте також: У Зеленського сподіваються на прийняття закону про корінні народи до саміту Кримської платформи

Як повідомлялося, "Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Діяльність "Кримської платформи" має розпочатися на саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-