Укрінформ і ще 26 сайтів блокують в окупованому Криму

Укрінформ і ще 26 сайтів блокують в окупованому Криму

Моніторинг
Укрінформ
Моніторинг Кримської правозахисної групи засвідчив, що РФ продовжує незаконне блокування незалежних інтернет-ресурсів на території окупованого півострова.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

«Зокрема, в Криму на момент моніторингу 12 провайдерів у 12 населених пунктах повністю блокують 18 українських сайтів. Ще 9 сайтів доступні тільки в деяких населених пунктах зі списку моніторингу», - інформує КПГ.

Згідно з результатами дослідження, в Криму повністю блокуються сайти 13 українських медіа, в тому числі "Цензор.нет", "След.нет", Blackseanews, "112 телеканал", "Главком", "Главное", "Громадське радіо", "Центр журналистских расследований", "Стрічка", "Депо", "РБК Украина", "Зеркало недели", "Херсон Daily".

Читайте також: Як окупанти нищать культурну спадщину в Криму: у Києві презентували збірник фактів

Також повністю заблоковані сайти "Лінкедін", Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та організації "Хізб ут-Тахрір".

Крім того, доступні тільки в одному з 12-ти досліджених населених пунктів сайти QHA, "Информационное сопротивление", UAinfo, "Подробности", "ТонеТо", ТСН, "Украинская правда".

Сайти Укрінформу та "Апостроф" доступні лише в 3-х з 12-ти обстежених населених пунктах окупованого Криму.

За даними КПГ, перевірка доступності українських сайтів у Криму була проведена в червні.

У КПГ відзначили, що постійне блокування з боку РФ провідних українських онлайн-медіа на території окупованого Криму порушує право жителів півострова на доступ до інформації, а також створює у період пандемії коронавірусу додаткові ризики для життя і здоров'я кримчан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-