Інцидент із росіянами: ВВС показало кадри з борту британського есмінця

Інцидент із росіянами: ВВС показало кадри з борту британського есмінця

Відео
Укрінформ
ВВС опублікувало відео з борту британського есмінця «Дефендер», який 23 червня переслідували російські кораблі та літаки у Чорному морі біля Криму.

Як зазначається, на борту корабля перебував кореспондент ВВС Джонатан Біл, передає Укрінформ.

На відео можна побачити, як російські патрульні катери йдуть поруч з британським есмінцем. В ефірі з російського катера лунає попередження, що якщо британський корабель не змінить курс, вони відкриють вогонь.

Зазначається, що більше 20 російських літаків та два кораблі берегової охорони спостерігали за британським есмінцем, який проходив поблизу Криму.

Читайте також: Журналіст BBC став свідком інциденту з есмінцем Defender

За словами Джонатана Біла, якого запросили на борт корабля до того, як стався інцидент, деякі з літаків пролітали дуже низько над "Дефендером".

Також ВВС пише, що екіпаж британського есмінця готувався до можливої конфронтації.

Росія стверджує, що корабель нібито прямував через її води, але британська сторона наполягає, що її корабель проходив через українські територіальні води.

Читайте також: Інцидент на траверзі мису Фіолент: британці просто підтвердили, що терводи Криму – це Україна

Як повідомляв Укрінформ, в середу, 23 червня, Міноборони РФ заявило, що російські військові і прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер". Це сталося, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент.

Пізніше у Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» із боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму. Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ.

Українська АРК Крим була окупована Росією в результаті агресії, яка розпочалася 20 лютого 2014 року.

Фото: Royal Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-