Група підтримки «Кримської платформи» провела установче засідання у рамках ПА НАТО

Група підтримки «Кримської платформи» провела установче засідання у рамках ПА НАТО

Укрінформ
У рамках Парламентської Асамблеї НАТО відбулося установче засідання групи підтримки “Кримської платформи”.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Для реалізації комплексу заходів, передбачених ініціативою “Кримська платформа”, запропонував учасникам установчого засідання групи підтримки "Кримської платформи" в рамках ПА НАТО зосередити увагу на: формуванні широкої стабільної коаліції держав у межах ПА НАТО на підтримку “Кримської платформи”, - написав він.

Окрім того, Стефанчук закликав до посилення співпраці з державами для забезпечення політики невизнання, гарантування безпеки, включно зі свободою навігації; збереження санкційного тиску на державу-агресора до відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Перший заступник Голови ВР також висловився за отримання підтримки в межах реалізації курсу України на набуття членства в НАТО.

“Враховуючи насильницькі демографічні зміни, які продовжує проводити Російська Федерація, мобілізацію жителів Криму до російських збройних сил і тотальну мілітаризацію півострова, закликав учасників засідання продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії”, - резюмував Стефанчук.

Читайте також: Джапарова: Окупація Криму є загрозою для збереження ідентичності кримськотатарського народу

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат від “Слуги народу” Єгор Чернєв заявив про наміри створити групу підтримки “Кримської платформи”. За його словами, до групи увійдуть шість членів: три представники Парламентської асамблеї країн-членів НАТО і три члени української Постійної делегації у ПА НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, саміт “Кримської платформи” заплановано на 23 серпня цього року. На ньому, серед іншого, планується ухвалити хартію, яка зафіксує невизнання тимчасової окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-