Чубаров в ООН закликав знайти механізми приборкання держави-агресора

Чубаров в ООН закликав знайти механізми приборкання держави-агресора

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав ООН знайти механізми приборкання для держави-агресора.

Про це він заявив на віртуальному засіданні 20-ї сесії Постійного форуму ООН з питань корінних народів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Ми закликаємо знайти ефективні механізми приборкання будь-якої держави-агресора. Тим більше якщо таким агресором виступає постійний член Ради Безпеки, яким у нашому випадку є Російська Федерація», - сказав Чубаров.

Він наголосив, що є головою представницького органу корінного народу Криму, «чия історична територія, яка є невід’ємною частиною Української держави, окупована з лютого 2014 року Російською Федерацією».

Читайте також: Джапарова: Окупація Криму є загрозою для збереження ідентичності кримськотатарського народу

За словами Чубарова, російська окупація Криму стала причиною катастрофічних наслідків для території Кримського півострова і загроз майбутньому його корінних народів - кримських татар, караїмів і кримчаків.

Російська Федерація, за словами глав Меджлісу, ставить за мету повне витіснення корінного кримськотатарського народу за межі окупованого нею півострова.

«Заборона РФ діяльності Меджлісу кримськотатарського народу є спробою залякування і дезорієнтації кримських татар в умовах постійних репресій і переслідувань, що здійснюються російськими окупантами проти корінного народу Криму», - сказав він.

Читайте також: В окупованому Криму редактора газети оштрафували за публікацію доповіді ООН зі згадкою Меджлісу

У цьому зв'язку Чубаров нагадав, що Москва не виконує наказ Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року, який зобов’язує РФ негайно скасувати рішення про заборону Меджлісу.

20-а сесія Постійного форуму ООН з питань корінних народів проходить з 19 по 30 квітня у гібридному режимі. Форум був започаткований у липні 2000 року як дорадчий орган Економічної та соціальної ради ООН і є центральною платформою для обговорення комплексу питань захисту прав корінних народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-