В окупованому Криму українського десантника засудили до 3,5 року в’язниці

В окупованому Криму українського десантника засудили до 3,5 року в’язниці

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Джанкойський районний суд засудив до трьох років ув’язнення військовослужбовця Збройних сил України Євгенія Добринського за начебто незаконний перетин державного кордону Російської Федерації та контрабанду наркотиків.

Про це повідомила у Фейсбуці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

“Щойно підконтрольний окупаційній владі так званий Джанкойський районний суд, що у тимчасово окупованому Криму, виніс незаконний вирок військовослужбовцю Збройних сил України Євгенію Добринському за начебто незаконний перетин державного кордону Російської Федерації та контрабанду наркотичних засобів”, - написала омбудсмен.

Вона уточнила, що Добринського засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Фото: Людмила Денісова/ФБ

Омбудсмен засудила дії підконтрольного окупаційній владі суду, оскільки кримінальна справа є сфабрикованою.

Читайте також: Україна в ОБСЄ вимагала від Росії звільнити викраденого біля Криму військового

“Докази, надані суду стороною захисту під час судових засідань, свідчать про невинуватість українського військовослужбовця”, - заявила вона.

Денісова закликала представників міжнародної спільноти продовжувати тиск на РФ, щоб зупинити незаконні переслідування і судилища над громадянами України та звільнити усіх бранців Кремля.

"Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджую дії окупаційної влади, яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права", - наголосила омбудсмен.

Як повідомлялося, боєць 95-ї десантної бригади Євген Добринський зник вранці 30 травня 2020 року біля адмінкордону з окупованим Кримом. Пошукові заходи не принесли результату. За попередньою інформацією, яку опублікувала військова служба правопорядку у ЗСУ, неподалік від наглядового поста були виявлені сліди боротьби, у зв'язку з чим вважається, що військовослужбовця викраи під час несення служби.

Читайте також: ФСБ допитувала викраденого військового про охорону кордону з окупованим Кримом — адвокат

За декілька днів у ФСБ РФ заявили, що українського військового було затримано, щодо нього порушено кримінальну справу "про незаконний перетин кордону Росії". 3 червня суд в окупованому Криму ухвалив узяти Добринського під арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-