Глава МЗС Естонії підтвердила участь країни у саміті Кримської платформи

Глава МЗС Естонії підтвердила участь країни у саміті Кримської платформи

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс підтвердила участь Естонії у саміті «Кримської платформи» 23 серпня.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила на брифінгу за підсумками переговорів міністрів закордонних справ Литви, Латвії та Естонії з очільником МЗС України Дмитром Кулебою в Києві.

“Естонія підтримує Кримську платформу, ініціативу України, для того, щоб активізувати міжнародну відповідь окупації, і ми з нетерпінням чекаємо участі в наступному заході на найвищому рівні в серпні цього року”, - сказала Лійметс.

Окремо вона запевнила Україну у підтримці з боку Естонії.

“Естонія буде надавати підтримку Україні. Ми продовжуємо співпрацю в різних сферах. Наприклад, децентралізації, розвиток електронних послуг, належного урядування, наданні додаткових можливостей для внутрішньо переміщених осіб, а також у сфері оборони та безпеки”, - наголосила міністр.

Вона також акцентувала і на одностайній підтримці України та об’єднаній позиції всіх сорантиків НАТО.

Читайте також: Україна ніколи не буде сама – глави МЗС країн Балтії

Як повідомляв Укрінформ, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня відвідують Україну зі спільним робочим візитом на запрошення Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кулеба відповів на російські погрози Україні «двома фразами»

Україна активно пропонує країнам взяти участь у діяльності міжнародної ініціативи «Кримська платформа». Естонія вперше заявила про підтримку і свою участь у листопаді 2020 року.

Перший саміт міжнародної «Кримської платформи» запланований напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-