Кулеба відповів на російські погрози Україні «двома фразами»

Кулеба відповів на російські погрози Україні «двома фразами»

Укрінформ
Україна не боїться російських погроз війною, оскільки є достатньо сильною і має надійних друзів, щоб захистити свою державність. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з балтійськими колегами за підсумками переговорів у Києві.

Він зауважив, що балтійські країни так само добре, як Україна, знають, що таке бути об'єктом токсичної російської пропаганди. Водночас за словами Кулеби, навіть його колеги з країн Балтії сьогодні вражені тим рівнем дегуманізації українців і російської дезінформації, яка спостерігається останнім часом не лише на російських ток-шоу, а й у заявах російських чиновників.

«Вони (російські чиновники – ред.) відкрито погрожують Україні війною та залякують знищенням української державності. Я хочу сьогодні відповісти на це дуже просто, двома фразами: перша – «Не дочекаєтеся», друга - «Ми не боїмося». Україна сама достатньо сильна і має надійних друзів, щоб захистити свою державність», - сказав Кулеба.

Він також поінформував, що під час сьогоднішніх перемовин детально обговорив з балтійськими колегами дві ключові теми – спільну протидію агресивним діям Росії і підтримку України на шляху до членства в ЄС і НАТО.

«Сьогодні вчотирьох ми можемо твердо заявити, що засуджуємо загострення Росією безпекової ситуації, дії та заяви Москви, спрямовані на ескалацію напруги та підрив дипломатичних зусиль з урегулювання російсько-українського конфлікту», - акцентував очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Кулеба закликав країни Балтії переконати ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України

Як повідомлялося, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня перебувають в Україні зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Раніше заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявляв, що реалізація планів Києва щодо вступу в НАТО призведе до розвалу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-