Джапарова презентувала Кримську платформу очільникам ОДА

Джапарова презентувала Кримську платформу очільникам ОДА

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова презентувала Кримську платформу очільникам обласних державних адміністрацій України.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.
“6 квітня перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь в онлайн-засіданні Регіональної платформи зовнішніх зносин на базі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України”, - йдеться в повідомленні.
Захід був присвячений презентації Кримської платформи для очільників обласних державних адміністрацій України та викликам, які стоять перед Україною через агресію Росії та тимчасову окупацію частини нашої території.
Джапарова наголосила, що створення Кримської платформи є інструментом міжнародної складової національної стратегії деокупації Криму.
«Ми визначили чіткі цілі, які полягають у наданні стратегічного бачення процесу деокупації Криму, консолідації зусиль та ресурсів міжнародної спільноти на кримському напрямі, забезпеченні синергії на міжурядовому, міжпарламентському та неурядовому рівнях», - повідомила перша заступниця міністра.
Джапарова привернула увагу учасників засідання до дій російської окупаційної адміністрації в Криму, зокрема масового порушення прав людини на півострові, зміни демографічної ситуації, політичних переслідувань за сфабрикованими справами, розбудови військової інфраструктури, незаконної націоналізації українського майна.
Вона також розповіла про п’ять пріоритетних напрямів Кримської платформи: міжнародна політика невизнання спроби анексії Криму, ефективність санкцій та їхнє посилення, безпека в Азово-Чорноморському регіоні та Східному Середземномор’ї, екологічні та економічні наслідки окупації, права людини і міжнародне гуманітарне право.
Перша заступниця міністра окремо зупинилася на внутрішньому вимірі Кримської платформи - як в контексті важливості ухвалення законодавчих ініціатив, так і реалізації проєктів соціального й економічного розвитку прилеглих до Криму областей.
У дискусії також взяли участь Антон Кориневич, постійний представник Президента України в АР Крим, Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, Геннадій Надоленко, директор Дипломатичної академії України.
Регіональна платформа зовнішніх зносин - майданчик для комунікації та взаємодії МЗС України із місцевими органами державної влади. Вона була створена на базі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС за ініціативи міністра закордонних справ Дмитра Кулеби для роз'яснення актуальних питань зовнішньої політики України та обговорення питань міжнародного співробітництва, які цікавлять місцеві органи державної влади.
Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова запросила держави-члени ЮНЕСКО до участі в саміті Кримської платформи та закликала організацію здійснити практичний внесок у реалізацію цілей цього міжнародного координаційного механізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-