Кримські жінки записали ще одне звернення на захист політв'язнів

Кримські жінки записали ще одне звернення на захист політв'язнів

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму матері і дружини політв'язнів з Білогірського району виступили зі зверненням, в якому висловили незгоду з переслідуванням кримських татар та інших мусульман за надуманими звинуваченнями в тероризмі.

Відео зі зверненням опубліковано у Фейсбуці Кримською солідарністю, передає Укрінформ.

«Сьогодні тут зібралися всі жінки, у яких сини, чоловіки, батьки сидять у в'язницях... Вони нікого не вбивали, не стріляли, не робили нічого, щоб їм такі строки великі дали: по 20, по 17, по 15 років», - сказала у своєму зверненні Ленія Джапарова.

Вона висловила подяку всім, хто надає моральну і матеріальну підтримку сім'ям, де є засуджені за уявний тероризм.

Мати політв'язня Гульнар Абдуллаєва у своєму виступі підкреслила, що кримські татари хочуть одного - жити мирно і щасливо на своїй батьківщині.

Ельзара Месудова закликала відпустити невинно покараних.

«Ми всі жили поруч і прекрасно знаємо людей, яких заарештували і засудили. Це добрі, не здатні на тероризм люди», - сказала жінка.

Читайте також: Денісова назвала ім’я українки, яку засудили за «шпигунство» в окупованому Криму

Раніше, в інших регіонах окупованого Криму з подібними зверненнями виступали матері і дружини політв'язнів, а також старійшини та активісти.

Щодо деяких з них, як повідомляв Укрінформ, «прокуратура» винесла застереження, угледівши екстремізм у відеоролику кримськотатарських старійшин на підтримку політв'язнів. Однак подібні звернення активістів тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-