Денісова назвала ім’я українки, яку засудили за «шпигунство» в окупованому Криму

Денісова назвала ім’я українки, яку засудили за «шпигунство» в окупованому Криму

Укрінформ
Підконтрольний російським окупантам так званий Севастопольський міський суд виніс незаконний вирок українці Галині Довгополій по сфабрикованій кримінальній справі за нібито збір даних для України відносно окремого авіаційного полку Чорноморського флоту РФ у вигляді 12 років позбавлення волі.

Про це поінформувала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Її засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму та 1 року адміннагляду під закінчення терміну ув`язнення», - уточнила Денісова.

Вона наголосила, що проведення судових слухань щодо громадян України в закритому режимі без допуску представників ЗМІ практикується так званими судами не вперше і є черговим свідченням фальсифікації кримінальної справи проти Довгополої.

Український омбудсман засудила незаконні дії та продовження політичних репресій окупаційною владою щодо українців на території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: У кримській справі Едема Бекірова все йде до обвинувального вироку - адвокат

«Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі можливі інструменти для посилення тиску на Російську Федерацію, аби якнайшвидше звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадянами України та припинити терор стосовно них», - повідомила вона.

Як повідомлялося, Галину Довгополу 27 листопада 2019 року незаконно затримали силовики РФ на тимчасово окупованій території Криму, а згодом заарештували за нібито державну зраду.

Фото: Telegram/Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-