Кримчанку засудили на 12 років за «шпигунство» на користь України

Кримчанку засудили на 12 років за «шпигунство» на користь України

Укрінформ
Підконтрольний Росії суд у Криму засудив місцеву мешканку до 12 років позбавлення волі в колонії загального режиму з обмеженням волі на один рік, визнавши її винною «у державній зраді».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Уродженка Бахчисараю, 1955 року народження, була залучена представником іноземної держави до негласної співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України», - заявили у так званому Севастопольському міськсуду.

За версією окупаційного слідства, жінка нібито за завданням української розвідки збирала відомості про окремий авіаційний полк Чорноморського флоту, що стосуються термінів «дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій, ключів до таблиць радіопозивних і таблиць чергового радиста і таблиць телефонних, телеграфних, радіо-і флажних позивних на мирний час». Вона визнана винною за статтею 275 Кримінального кодексу РФ (державна зрада).

Читайте також: Політв'язня Абдуллаєва залишили в ШІЗО російської колонії ще на 15 діб

Кримінальну справу суд розглянув у закритому режимі, оскільки у матеріалах справи містилися «відомості, що становлять державну таємницю».

Зазначається, що сам вирок було винесено ще в середині минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, так званий Кіровський районний суд в окупованому Криму 26 березня призначив штраф координатору Кримської солідарності за минулорічний одиночний пікет на підтримку політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-